Sisältö

Top Chef Suomi: Tämä oli viikon voittajaresepti

Tämän viikon Top Chef -voittajaresepti oli Lassen! Lautaselta löytyy haudutettua kivipiiraa, paistettuja vihanneksia, pikkelöityä valkoparsaa, kukkakaalipyrettä, tomaattihilloa ja hunajakastiketta.

Lisää herkullisia huippukokkien reseptejä? Katso Top Chef -reseptit ja -jaksot Subin netistä!

Haudutettu kivipiira

ankanrasvassa kypsennettyä kivipiiraa
kirkastettua voita
suolaa
mustapippuria
Glaze, kts. alempaa

Paista kivipiirat, mausta, glaseeraa.

Glaze / Hunajakastike

1 l vasikkalientä
1 dl hunajaa
30 g timjamia

Redusoi ainekset paksuksi kastikkeeksi.

Pikkeliliemi parsoille

115 g sokeria
110 g vaaleaa balsamicoa
300 g vettä
1 kpl appelsiinin kuoret

Mittaa kattilaan. Kiehauta.

Valkoparsa

1 pnt kuorittua parsaa
1 dl pikkelilientä

Pussita vakuumipussiin. Vakumoi. Ryöppää.

Kukkakaalipyre

1 kpl kukkakaali
4 dl maitoa
2 dl kermaa
100 g voita
suolaa

Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi. Laita kattilaan ja keitä kypsäksi maidossa ja kermassa. Siivilöi, aja pyreeksi voin kanssa. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Mausta suolalla.

Tomaattihillo

4 kpl tomaatteja (siemenet poistettu)
100 g sokeria
1 kpl vaniljatanko

Irrota vaniljatangosta siemenet. Sekoita kaikki kattilassa. Keitä hilloksi.

Paistetut vihannekset

kukkakaalin nuppuja
parsakaalin nuppuja
herkkusieniä paloiteltuina

Paista voissa, mausta suolalla, valuta ja tarjoile.

Kaikki herkulliset Top Chef -reseptit ja -jaksot löydät Subin netistä! TOP CHEF Suomi keskiviikkoisin Subilla klo 21.00.

Lisää luettavaa

Ehkä sittenkin ravintolaan? Katso vaihtoehdot! >