Sisältö

Artikkelin teemat

Aperitiivit italialaisittain: Helpot ja leppoisat illanistujaiset

Aperitiivikulttuuri elää Italiassa ja varsinkin Milanossa vahvana. Töiden jälkeen kokoonnutaan nauttimaan viilentävät drinkit ja napostellaan pientä fingerfoodia. Järjestä mukavat illanistujaiset kotonasi – tarjoile vieraille ihania ja helppoja drinkkejä sekä pientä suolaista.

Milanolaisen Bvlgari Hotels & Resortsin terassilla voi nautiskella drinkin ja napostella samalla pikkusuolaista. Paljon silmänruokaa tarjolla!
Milanolaisen Bvlgari Hotels & Resortsin terassilla voi nautiskella drinkin ja napostella samalla pikkusuolaista. Paljon silmänruokaa tarjolla!

Aperitiivin tarkoitus on herätellä ruokahalua ja valmistella illalliselle, mutta aperitiivit riittävät sellaisenaankin hilpeään illanviettoon. Tuo aperitiivit kotiisi ja viihdytä vaivattomasti! Varaa kotiin tarpeeksi jäitä, isoja laseja, pillejä, appelsiinia ja cocktail-kirsikoita, appelsiinimehua ja soodavettä sekä aperitiivi-juomia ja kuohuvaa.

Tällaista pientä naposteltavaa tarjoilee Terrazza Aperol Milanon Piazza del Duomolla.
Tällaista pientä naposteltavaa tarjoilee Terrazza Aperol Milanon Piazza del Duomolla.

Kutsu ystävät luoksesi, tarjoa heille italialaiseen tyyliin drinkkejä ja helppoa pikkusuolaista. Tässä muutama vinkki esimerkiksi vapun juhlahumuun: milanolaisissa baareissa tarjoillaan usein salsicciaa, prosciuttolla päällystettyjä leipäsiä, oliiveja, juustoja, pasteijoita ja vihanneksia naposteltavana. Voit myös tehdä pieniä pizzapaloja tai pasta-annoksia. Myös itse tehdyt sipsit maistuvat herkulliselta viilentävien cocktailien kanssa.

Pientä suolaista aperitiivibaarin tyyliin:

Parmesaani-juustotikut

Parmesaani-juustotikut
  • n. 30-40 kpl:
  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinaa (500 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Perunankuorisipsit

Perunankuorisipsit
  • Sipsit:
  • 2 kg rosamundaperunoita
  • oliiviöljyä ja suolaa
  • Savu-chilidippi:
  • 1 dl smetanaa
  • 2 dl kreikkalaista paksua jogurttia tai kermaviiliä
  • 4 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa & pippuria
  • 1 limetin lohko
  • savustuspussi

Parsa-parmankinkkusotilaat

Parsa-parmankinkkusotilaat
  • 4 annosta:
  • 4 kananmunaa
  • 12 tankoa vihreää parsaa
  • 12 siivua parmankinkkua
  • 60 g parmesaanijuustoa, raastettuna
  • mustapippuria

Parmankinkkunyytit viherpedillä

Parmankinkkunyytit viherpedillä
  • Kuudelle:
  • 6 viipaletta parmankinkkua
  • Täyte:
  • ½ porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 rasia Philadelphia-juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rasia maustekrassia
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja mustapippuria
  • Tarjoiluun:
  • vihreitä lehtiä makusi mukaan

Tomaatti-pestopiirakat

Tomaatti-pestopiirakat
  • Neljälle
  • Pohjat:
  • 100-120 g lehtitaikinaa
  • Täyte:
  • 2 tomaattia
  • 4 tl pestoa
  • 100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 nippua salviaa, tuoretta
  • 1 kananmuna
  • 1/2 nippua rucolaa
  • oliiviöljyä

Bruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera

Bruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera
  • Neljälle:
  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 6 tomaattia
  • 6 suurta vihreää kivellistä oliivia
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä, extra virgin
  • hyppysellinen kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • Koristeluun:
  • oliiviöljyä
  • raastettua parmesaanijuustoa

Milanolaisia suosikkiaperitiiveja:

Aperol Spritz

Aperol Spritz
  • 1 drinkkiin:
  • Jäitä
  • 2 lohkoa appelsiinia
  • Aperol (1 osaa)
  • Prosecco (3 osaa)
  • Soodaa (1 osa)

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion
  • Yhteen juomaan:
  • Camparia (1 osaa)
  • Appelsiinisiivuja 2 kpl
  • 1 tl ruokosokeria
  • Appelsiinimehua (3 osaa)
  • Jäämurskaa
  • Cocktail-kirsikka

Negroni

Negroni
  • Ainekset:
  • Campari
  • Cinzano Rosso
  • Gin
  • Jäätä
  • Appelsiinisiivu

Laura Kokko/MTV3

Kuvat: Brendan Delany

Aiheeseen liittyvät reseptit

Lisää luettavaa

Ehkä sittenkin ravintolaan? Katso vaihtoehdot! >