Tätä dieettiä julkkikset nyt noudattavat: gluteeniton ruokavalio haastaa karppauksen!

Suosituksi ruokavalioksi noussut karppaus on viime vuosina mullistanut suomalaisten ruokavaliot. Tilastojen mukaan karppauksen suosio on kuitenkin laskenut vuodenvaihteen jälkeen. IIltalehden taloustutkimuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan karppaajia on suomalaisista tällä hetkellä enää viisi prosenttia, kun vielä syksyllä karppaajia oli väestöstä kuusi prosenttia.

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Myös ravitsemusterapeutti Hanna Partanen uskoo että gluteiiniton ruokavalio saattaa lähitulevaisuudessa haastaa karppauksen ruokavaliosuosikkina.

– Ihmisethän elävät trendien maailmassa, niin vaatteiden kuin ruoankin osalta, Partanen toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Suomi näyttää tulevan trendidieettien suhteen kuitenkin jälkijunassa, sillä amerikkalaisjulkkikset ovat jo kauan aikaa sitten siirtyneet karppauksesta gluteiinittomaan ruokavalioon. Aiemmin gluteiiniton ruokavalio kuului lähinnä keliaatikkojen arkeen, mutta viime aikoina ruokavalio on muuttunut myös trendikkääksi painonpudotuskeinoksi.

Yhdysvalloissa gluteiiniton ruokavalio onkin ollut jo jonkin aikaa trendikkäimpien ruokavalioiden listalla, ja gluteiinittoman ruokavalion nimeen vannovat muun muassa hoikkaakin hoikemmat Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Rachel Weisz ja Zooey Deschanel. Gluteiinittoman ruokavalion uskotaan auttavan painonpudotuksen lisäksi myös ihon hyvinvointiin.

Gluteiinittomassa ruokavaliossa vältetään viljoja kuten vehnää, ohraa ja ruista. Viljat korvataan gluteiinittomassa ruokavaliossa esimerkiksi riisillä, tattarilla, maissilla ja hirssillä. Karppauksessa sen sijaan vältellään viljojen lisäksi kaikkia hiilihydraattipitoisia ruokia.

Lue myös: Professori: Trendidieeteillä voi laihduttaa

Lähteet: Ilta-Sanomat, Iltalehti, keliakialiitto

Riika Nykänen/MTV3

Lisää luettavaa

Ehkä sittenkin ravintolaan? Katso vaihtoehdot! >