Makuja Ciabatta

Ciabatta
Tulosta

Ciabatta

Jos on kerran maistanut tätä ihanaa italialaista leipää, on koukussa. Leivän vahva maku muodostuu taikinan pitkän nostatusajan ansiosta. Vastapaistettuna ciabatta on hieman sitkeää sisältä ja herkullisen rapeaa pinnalta.
Arvioi:
3.4 26
Juustoinen focaccialeipä
Grillattuja juustopurilaisia ciabattalla
Ciabattaleivät raikkaalla raejuustohöysteellä
10 erilaista reseptiä tälle ruokalajille Näytä kaikki reseptit

1. Kaada haalea vesi yleis- tai monitoimikoneen taikinakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää muut ainekset, mutta säästä 1 dl jauhoa leipomiseen. Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hitaasti ja sitten 8 minuuttia voimakkaasti. Taikinan pitää jäädä löysäksi.

2. Voitele reunallinen uunipannu öljyllä ja taputtele taikina siihen. Taputtele öljyä vielä taikinan pinnalle.

3. Peitä taikina tuorekelmulla parhaan nousemistehon saavuttamiseksi. Anna nousta 1 tunti.

4. Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Leikkaa taikina 8-10 pitkulaiseksi palaksi. Nosta ne varovasti voidelluille uunipelleille, jätä reilusti tilaa väleihin. Anna leipien nousta vielä 2 tuntia.

5. Paistia 175 asteessa 25 minuuttia.