Makuja Merirapua ja häränhäntää

Tulosta

Merirapua ja häränhäntää

  • yön yli
18.1.2013. MTV3 Huomenta Suomen keittiössä viikko päätetään aina viikonlopun herkkuhetkiin ja tänään Pekka Terävä kokkasi merirapua ja häränhäntää. Keittiössä kävi myös toinen Makuja-kokki, eilen PRO-gaalassa palkittu Tero Mäntykangas ja hovimestari Ville Viitamäki vastasi viinivinkeistä.
Arvioi:
2.0 1
Grillattuja kampasimpukoita ja scampeja kahden kastikkeen kera
Grillattuja simpukoita ja mustekalaa
Savukatkarapuja aiolin kera
9 erilaista reseptiä tälle ruokalajille Näytä kaikki reseptit

Keitä häränhäntää noin 5-6 tuntia miedolla lämmöllä, kunnes häntä on kypsä. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, niin että lientä on noin puolet jäljellä. Siivilöi ja tarkista maku. (Tämä liemi lisätään juuresten joukkoon).

Kuori meriravut ja poista ravuista suoli.

Kuori juurekset ja pilko pieniksi pieniksi kuutioiksi (brunoise). Laita kattilaan voi lisää brunoise-kuutiot ja hienonnettu sipuli kattilaan. Lisää häntälientä koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Mausta meriravunpyrstöt ja paista kuumalla pannulla.

Kokoa annos ja tarjoile.

VIINIVINKIT:

MTV3:n viiniasiantuntija, hovimestari Ville Viitamäki Katisten Kartanosta suosittelee Pekan kokkausten rinnalle tänään:

Verrocchio Valpolicella Superiore Ripasso, punaviini, Italia. Mehevä ja hilloinen. Täyteläinen, tanniininen, marjahilloinen. € 12,90. Alkon tuotenumero 456617

http://alko.fi/tuotteet/fi/456617

Yalumba Y Series Merlot, punaviinit, Australia. Mehevä ja hilloinen, Keskitäyteläinen, keskitanniininen. € 10,98. Alkon tuotenumero 467087

http://alko.fi/tuotteet/fi/467087

Alamos Chardonnay, valkoviini, Argentiina. Runsas ja paahteinen. Kuiva, keskihapokas, trooppisen hedelmäinen. € 9,98. Alkon tuotenumero 570287

http://alko.fi/tuotteet/fi/570287