Makuja Ohukaiset

Ohukaiset
Tulosta

Ohukaiset

Ohukaiset eli letut ovat perinteistä kotiruokaa. Niitä voi tarjota alkupalana, pääruokana tai välipalana. Tai jälkiruokana esimerkiksi torstain perinteisen hernekeiton kanssa. Ja letuthan ovat aina olleet lasten suosikkeja.
Arvioi:
3.3 9
Mansikkacrepit jäätelön kera
Crepit
Crêpesit mansikoilla
44 erilaista reseptiä tälle ruokalajille Näytä kaikki reseptit

1. Vatkaa jauhot, kananmunat ja puolet maidosta ohueksi, tasaiseksi taikinaksi. Lettutaikinan tekoon voi mainiosti käyttää sähkövatkainta. Lisää loput maidosta, 2 rkl voisulaa sekä suolaa ja sokeria. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.

2. Paista ohukaiset kuumalla paistinpannulla. Voita tarvitaan vain ensimmäisen letun paistoon, seuraavat irtoavat pannulta itsestään. Kun pinta on muuttunut himmeäksi ja taikina on hyytynyt, on aika kääntää ohukainen. Pinnan tulee olla kauniin kullanruskea. Käytä niukalti taikinaa jokaiseen ohukaiseen, jotta niistä tulee ohuita ja ne saavat rapean pitsireunan.

3. Nosta valmiit ohukaiset lämpimälle tarjoiluvadille, jota voi pitää kuumana vedellä täytetyn kattilan päällä. Tarjoile hillon tai sokerin kanssa.