Makuja Saltimbocca broilerista

Tulosta

Saltimbocca broilerista

Saltimbocca on suomennettuna hyppää suuhun ja nimensä mukaisesti on suussasulavan herkullinen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin!
Arvioi:
3.9 10
Saltimbocca alla romana
Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca
Saltimbocca alla Romana vasikasta
3 erilaista reseptiä tälle ruokalajille Näytä kaikki reseptit

Saltimbocca on perinteinen italialainen ruokalaji, joka valmistetaan usein vasikasta, mutta voidaan valmistaa myös broilerista. Saltimboccan rinnalle sopii vaikka keitetty parsakaali.

Leikkaa broilerin fileet sivuttain puoliksi. Pane kahdeksan leikettä voipaperin väliin ja nuiji kevyesti puolen sentin paksuisiksi.

Mausta pippurilla ja varovasti suolalla, sillä kinkussa on myös suolaa. Painele jokaisen fileen päälle kinkkusiivu, muutama salvian lehti ja kiinnitä ne hammastikulla fileeseen.

Lisää kuumalle paistinpannulle ruokalusikallinen voita, öljy ja fileet kinkkupuoli ylöspäin. Käännä fileet parin minuutin paiston jälkeen ja paista hetki kinkkupuolelta.

Nosta fileet tarjoiluastiaan kinkkupuoli ylöspäin ja poista tikut.

Kaada pannulle viini ja anna kiehua kovalla lämmöllä, kunnes viinistä on puolet jäljellä. Lisää loppu voi sekoittaen, tarkista maku ja kaada kastike fileiden päälle.

Tarjoile esikeitettyjen parsakaalinuppujen tai vihreiden papujen kanssa.