Makuja Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku
Tulosta

Sitruunajuustokakku

Tämä raikas juustokakku maistuu sitruunalta. Kakku on muhkea, joten tarvitset vain yhden palan per ruokailija.
Arvioi:
0.0 0
Mustaherukka-juustokakku
Mangojuustokakku
Glögi-juustokakku
41 erilaista reseptiä tälle ruokalajille Näytä kaikki reseptit

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi sormin muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina levyksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään 30 minuutiksi. Paista n. 20 minuuttia ja anna jäähtyä. Laita sitten jääkaappiin kylmenemään täysin.

2. Laita liivatteet veteen n. 5 minuutiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Säästä 1 tl mehua ja 1 tl kuorta kuorrutukseen. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, juusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kuumenna sitruunamehu, ota se lämmöltä, purista liivatteista vesi ja liuota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman ja lisää se juustomassaan samalla sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Peitä ja laita kylmään vähintään 1 tunniksi.

3. Laita kuorrutuksen liivatelehti veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa. Liuota siinä liivate, josta olet puristellut ylimääräisen veden pois. Lisää säästetty sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Levitä hyytelö niin että se peittää juustokakun. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa kunnes hyytelö on hyytynyt, vähintään 1 tunti. Irrota kakku vuoasta reunoilta ja pohjasta veitsellä.